- 20 October 2015 -

Bijeenkomst zorg(en)

Hoe behouden we onze uitstekende voorzieningen in Zeeuws-Vlaanderen? Wat kunnen we doen om mantelzorgers te ondersteunen? Goedleven wil daarover met u in gesprek tijdens de bijeenkomst “Samen aan de slag met zorg(en) in Zeeuws-Vlaanderen” op maandag 9 november.

Mantelzorg

13% van de Zeeuws-Vlamingen zorgt structureel voor een naaste en gemiddeld kost dat ruim 10 uur per week. In de Goedleven community, een online platform om met elkaar te van gedachten te wisselen, stond dit thema deze zomer centraal. Arnold Schelfhout, voorzitter van Goedleven: “Tijdens de bijeenkomst blikken we terug op de resultaten van de gesprekken die hebben plaatsgevonden in onze community. Wat moet er veranderen in de praktijk? En hoe kunnen we dat het beste doen? We willen niet alleen maar praten en analyseren, maar vooral praktisch aan de slag.”

Bredere zorg(en)

Tijdens de bijeenkomst is er ook aandacht voor andere zorgen rond de zorg. Arnold Schelfhout: “Samen zijn we buitengewoon. We hebben nog altijd uitstekende voorzieningen in Zeeuws-Vlaanderen. Maar willen we die behouden en dit betaalbaar houden, dan moeten we nog meer maatwerk gaan leveren. Daarbij is de mening van de Zeeuws-Vlamingen ontzettend belangrijk. We willen met hen in gesprek over bijvoorbeeld opschaling van specialistische zorg en de toekomst van verzorgingsinstellingen en de thuiszorg. Veel mensen maken zich daar zorgen over.”

Bijeenkomst

De bijeenkomst vindt plaats op 9 november vanaf 19:30 uur (inloop vanaf 19:00 uur) in de Brasserie van Ter Schorre, Bachlaan 90 te Terneuzen

Iedereen is van harte welkom! Graag vooraf aanmelden via info@goedleven.nl of telefonisch via 06-12561867.