- 01 July 2015 -

Praat mee!

Wanneer ben je te jong of te oud om voor een ander te zorgen? Kan je als mantelzorger nog wel op vakantie? Wil je (later) eigenlijk wel voor je ouders of partner zorgen? Wat kan beter of waar loopt iets heel goed? Het online platform van het programma Goedleven vraagt álle Zeeuws-Vlamingen mee te praten en te denken via www.ikwilmeedenken.nl.

Zorgen voor elkaar. Al één op de vijf Zeeuwen is mantelzorger. Zij houden een oogje in het zeil bij een chronisch zieke buurvrouw, trekken dagelijks de steunkousen aan van hun partner, brengen boodschappen mee voor een zieke kennis, doen de was voor hun ouders of gaan een eindje wandelen met een oudere heer. Daarmee zijn zij dus een onmisbare schakel in onze samenleving.
Mooie ondersteuning die bijdraagt aan een leefbaar Zeeuws-Vlaanderen.

Denk mee!

“Wij willen Zeeuws-Vlaanderen leefbaar houden voor alle Zeeuws-Vlamingen, van jong tot oud. Praat en denk daarom mee om deze doelen te bereiken via de Goedleven Community www.ikwilmeedenken.nl. Zo kunnen we met elkaar goede ideeën en alternatieven bedenken voor een leefbare omgeving”, aldus Arnold Schelfhout, voorzitter Goedleven.

Over Goedleven

Een leefbaar Zeeuws-Vlaanderen vraagt om goede voorzieningen, nu en in de toekomst. Om de kwaliteit, beschikbaarheid, bereikbaarheid en betaalbaarheid van gezondheidszorg en welzijn in Zeeuws-Vlaanderen te garanderen is maatwerk nodig. We kennen hier immers veel kleine kernen, vergrijzing en bevolkingskrimp. Daarom hebben verschillende Zeeuws-Vlaamse publieke, zorg-, welzijns- en patiëntenorganisaties de handen ineen geslagen in Goedleven.