- 17 May 2016 -

Test nu zelf de gezondheidswaaier

De Zeeuws-Vlamingen hebben een primeur. Als eerste in Nederland kunnen zij de gezondheidswaaier van Machteld Huber testen! Benieuwd naar de waaier? Test hem zelf op www.ikwilmeedenken.nl.

De Zeeuws-Vlamingen hebben een primeur. Als eerste in Nederland kunnen zij de gezondheidswaaier gebaseerd op positieve gezondheid, het gedachtegoed van Machteld Huber, testen. Ofwel middel om eigen regie te voeren op je gezondheid. Op de Goedleven community ikwilmeedenken.nl kan iedereen de waaier zelf invullen. De uitslag geeft inzicht in je eigen gezondheid en biedt handvatten om mee aan de slag te gaan. En door je waardering en mening te geven, help je mee aan de verdere ontwikkeling van de gezondheidswaaier.

De gezondheidswaaier

Het begrip gezondheid gaat allang niet meer alleen over iemands ziektebeeld, maar steeds meer over een compleet welbevinden. Gezondheid gaat over het hele leven en is dynamisch en in beweging. Daarom spreken we steeds vaker van ‘positieve gezondheid’. Het is op basis van deze term waarop arts-onderzoeker Machteld Huber de gezondheidswaaier ontwikkelde. De waaier bestaat uit 6 hoofddimensies waarop mensen hun score kunnen geven, namelijk: Lichaamsfuncties, Mentale welbevinden, Zingeving, Kwaliteit van leven, Sociaal maatschappelijk participeren en Dagelijks functioneren. Het invullen van de waaier helpt je bij het inzichtelijk maken hoe je scoort op elke gezondheidsdimensie en waar je zelf mee aan de slag wilt gaan.

Ontwikkel mee!

Goedleven wilt de gezondheidswaaier graag verder ontwikkelen tot een interactieve website en daar kunnen alle Zeeuws-Vlamingen bij helpen! Op de Goedleven community www.ikwilmeedenken.nl kun je nu zelf de gezondheidswaaier invullen. Hoe vind je het invullen van de waaier? Ben je verrast over de uitkomst? Wat kan er eventueel beter? En zou je de gezondheidswaaier zelf gebruiken? Door je feedback te geven en ideeën over de waaier te delen help je mee met de ontwikkeling ervan. Zo ontwikkel jij samen met Goedleven een instrument waarmee iedereen binnen de eigen mogelijkheden zelf aan de slag kan met zijn of haar eigen gezondheid.

Goedleven community

Een leefbaar Zeeuws-Vlaanderen vraagt om goede voorzieningen, nu en in de toekomst. Om de kwaliteit, beschikbaarheid, bereikbaarheid en betaalbaarheid van zorg en welzijn in deze regio te garanderen is maatwerk nodig. Zorg en welzijn moeten we zo organiseren dat het aansluit bij wat de inwoners willen. Om dat te realiseren praat Goedleven – bestaande uit zo’n 25 Zeeuws-Vlaamse publieke, zorg-, welzijns- en patiëntenorganisaties – in de community met Zeeuws-Vlamingen over diverse onderwerpen rondom gezondheid(szorg) en welzijn.