- 24 November 2016 -

Werken aan je eigen gezondheid

Werken aan je eigen gezondheid met de gezondheidswaaier. Zeeuwse Gronden en Bodyline Healthcenter zien voor hun organisatie en cliënten/klanten een belangrijke toegevoegde waarde, omdat je met dit instrument inzicht krijgt in hoe mensen zelf kunnen en willen werken aan de eigen gezondheid.

Brian Bakker – begeleider Zeeuwse Gronden – en Maxim Maertens – coördinator en personal trainer Bodyline Healthcenter – zijn sinds kort nauw betrokken bij de ontwikkeling van de gezondheidswaaier, geïnitieerd door Goedleven. Beiden zien voor hun organisatie en cliënten/klanten een belangrijke toegevoegde waarde, omdat je met dit instrument inzicht krijgt in hoe mensen zelf kunnen en willen werken aan de eigen gezondheid.

image

“Gezondheid is veel meer dan afvallen of gezond eten,” aldus Maxim. “Gezondheid gaat ook om sociale en maatschappelijke aspecten. Tijdens gesprekken met onze klanten is de gezondheidswaaier een heel handig instrument om al die verschillende aspecten van gezondheid aan de orde te stellen. Als de gezondheidswaaier straks is gedigitaliseerd, dan kan iedereen zelfstandig de waaier invullen en krijg je gelijk mogelijke interventies ofwel gerichte acties en informatie op je scherm. Op dit moment is er nog een papieren, offline versie. Deze heb ik samen ingevuld met een aantal klanten. Deze eerste versie geeft in het gesprek echt al handvatten, dus ik verwacht veel van het eindproduct.” “Het streven is dat de digitale website zo laagdrempelig mogelijk is; snel toegankelijk, gemakkelijk in te vullen en als resultaat een mooi duidelijk overzicht hoe je zelf kan werken aan je eigen gezondheid,” vult Brian aan.

Zowel Maxim als Brian is bezig om de gezondheidswaaier samen met hun klanten/cliënten en de Goedleven community te ontwikkelen. In de afgelopen periode bleek de gezondheidswaaier op de community te moeilijk te testen zijn. Zij zijn daarom nu samen met Goedleven druk bezig om de community op een makkelijkere en laagdrempeligere manier in te zetten om zo met zoveel mogelijk mensen de gezondheidswaaier te ontwikkelen tot een nuttig middel in Zeeuws-Vlaanderen om aan de eigen gezondheid te werken.

Digitaal werken aan je gezondheid

Met dit project wilt Goedleven de gezondheidswaaier – het model van Machteld Huber – ontwikkelen tot een interactieve website. Deze website biedt mensen concrete interventies om zelf te kunnen werken aan gezondheid met als doel vitale, betrokken, gezonde Zeeuws-Vlamingen. Die interventies zijn er op drie niveaus: informatie; e-health toepassingen en face-to-face contact.